FlexVia | Ingrid Larik

Inspiratie

Hier vind je diverse soorten inspiratie. Blogs met inzichten uit mijn werk. Vlogs waarin ik een theorie of concept toelicht. Commentaarstukken over inspirerende mensen en organisaties. Verwijzingen naar interessant bronmateriaal. Ook op Linkedin en Facebook publiceer en reageer ik. In interactie leren we van elkaar!

Filter inspiratie op:

Leider in Verandering | ChancesToChange voor ondernemers en organisaties

2024/03/02 |

Leiderschap, Transformatie, Ondernemen

Hybride coachtraject met inzet o.a. van het ChancesToChange bordspel; vanuit intentie diepere lagen aanboren en nieuwe perspectieven openen

Terug

ChancesToChange coachtraject| 3 perspectieven

organisatieversie3.0

De triade die de intentie van het ChancesToChange-bordspel voor organisaties ondersteunt:

Wat betekent het om mens te zijn?

Dit is een uitnodiging tot herdefiniëren, met de belofte dat we de heelheid van wie we werkelijk zijn mogen inbrengen in onze organisaties, de essentie en kernkwaliteiten van elke deelnemer eren; en we een gevoel van mogelijkheden laten ontwaken, en van ‘het heft in eigen handen nemen’.

Spiritualiteit

Spiritualiteit gaat over het erkennen van het oneindige potentieel van het leven en de intelligentie van alles, tastbaar en ontastbaar, menselijk en niet-menselijk, op alle niveaus van de schepping, van macroscopisch tot microscopisch. Het is deze erkenning die ons in staat stelt te bevestigen dat we allemaal spirituele wezens zijn. Spiritualiteit toelaten in onze organisaties laat deze aangeboren intelligentie onze keuzes bepalen.

Economie

Deze tijd vraagt ons om na te denken over hoe we de stroom van onze individuele en collectieve hulpbronnen organiseren: geld, tijd, energie, aandacht. De regeneratieve economie gaat over: de planeet gaan hoeden, ten dienste van de voortdurende ontvouwing van het leven; sociaal en ecologisch herstel ondersteunen; en voor een radicale win-win-win, voor aarde, ziel en maatschappij.

 

Uit dit drietal ontstaat er een vierde aspect: de uitnodiging om de organisatie op een veel diepere manier te erkennen en te respecteren -niet alleen als een ding of zelfs een systeem, maar als een organisme, een bruisend levend wezen met een eigen lichaam en ziel. Op die manier tillen we 'mens zijn', 'spiritualiteit' en 'regeneratieve economie' op een nog hoger niveau.

 

En de centrale vraag die door het spel heen loopt en waarmee we jou willen uitdagen en inspireren luidt: Hoe wil jij je kostbare energie inzetten?

 

#sdg #idg #betekeniseconomie #regeneratie #circulaireeconomie #samenwerken3.0

Ik help mensen en organisaties om hun eigen stem te vinden en te durven experimenteren voor een meer generatieve economie en dus duurzame toekomst. Veranker transitie in je DNA, kom tot dialoog en transformeer jezelf of je organisatie. Het doel? Een FutureFit mens en organisatie.
Ingrid Larik • bruggenbouwer