FlexVia | Ingrid Larik

Aanbod

Regelmatig geef ik workshops of lezingen, organiseer ik een paneldebat of cirkelgesprek, lanceer ik een coachtraject rond diverse aspecten van duurzame verandering (transformatie en transitie) als je onderneemt of samenwerkt met anderen. Soms met één of meerdere partners. Hier vind je een overzicht. Tot binnenkort!

Terug

Leider in verandering | Start mini-traject met 2-daagse

weekend op aanvraag
09:00
La Petite Fabriek

Verduurzamen van je leven en je organisatie

Een tijdperk dat vraagt om duurzame oplossingen

Stilstaan bij je leven, je rol in je bedrijf

Als jij als bedrijfsleider, (sociaal)ondernemer, vrije beroeper  snakt naar de tijd nemen om wezenlijke vragen te stellen en eindelijk eens bezig te zijn met duurzame antwoorden te zoeken, welkom in het "Leider in Verandering"- traject !

Deze tijden brengen nieuwe kansen om werkelijk de kaart van de duurzaamheid te trekken.  Het IMF en de World Economic Forum pleiten voor een wereldwijde Great Reset.  Zij willen de globale economische en financiële orde volledig hertekenen op basis van de 2030 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.   En dat is een zaak van ons allen, van jou en van mij. Hoe ga jij met 'duurzaamheid' aan de slag ?

 

Duurzame ontwikkeling en dialoog: de rode draad

Dit leiderschapstraject is een uitnodiging om je leven en je werk te verduurzamen. Dat betekent inzetten op mensen en hun talenten - hoe divers ook -  én op businessmodellen die duurzaam zijn.  En niet te vergeten, je daar op de meest geschikte manier op organiseren.  Je kan pas iets ontwerpen aan structuren als de drivers en de ambities helder zijn. 

En waarbij jij het belangrijk vindt om zorg te dragen voor de mensen in je organisatie, voor de samenleving en het milieu door bewust naar positieve impact te streven in alles wat jij en je organisatie of bedrijf ondernemen.  

De vraag: welke postieve impact streef jij na ?
 

De kracht van de leider en zijn/haar team

Alles start bij jou: als beslissingsnemer, ondernemer, initiatiefnemer, vrije beroeper...En bij je geloof  in de kracht van mensen en teams.  Sterke (top)teams  zijn de spil van verandering en transformatie. Werken vanuit een zingevend kader spreekt mensen aan. De kwaliteit van de interacties en van de dialoog is hier bepalend. 

De vraag: hoe zorg jij voor draagvlak en engagement in dit duurzaamheidsverhaal ?

De voordelen voor jou op een rijtje

 • Herbronnen met gelijkgestemden, op een plek in de natuur, even weg uit de vertrouwde omgeving, afstand nemen en je bewustzijnshorizon verruimen;
 • Ervaren wat participatieve methodieken, speelse werkvormen ("serious play") kunnen betekenen voor jou en je organisatie; zoals bv.
  • 3D-mapping om tot een open dialoog te komen rond visie en purpose;
  • Het klimaatspel "Climat Fresk" om bewustzijn rond klimaat (en de impact ervan op ons leven en werk) te verruimen
  • De kracht van stilte en de natuur om dilemma’s te onderzoeken;
  • Storytelling als opstap naar Storydoing
 • Kaders en modellen aangereikt krijgen om zowel het  grotere geheel te zien als concrete, kleine stappen te kunnen zetten
 • Inspirerende gesprekken tussendoor over welke 21ste eeuwse competenties en mindshifts nodig zijn om ook anderen  te kunnen inspireren en  adviseren;
 • Zicht krijgen op je eigen transformatieproces en verandertraject.  De rol die jij wil vervullen in je organisatie, je bedrijf. Klopt dit met jouw drijfveren en waarden ?
 • Een roadmap over hoe je daar zelf of met je (top)team verder mee aan de slag kan. En daarop volgend zowel een individuele als collectieve coach-opvolgsessie.

In de mate dat jij een "Leider in Verandering" bent, is jouw organisatie of zaak dat ook

De "succesingrediënten" 

 • alles start met een sterk verhaal - jouw verhaal
  • Wat drijft jou in het leven ? Welke waarden kleuren jouw zijn ?   En waar wil je naartoe evolueren? Kortom, wie ben jij als mens en wat betekent duurzaam ondernemen voor jou  ?  
 • en verbindende leiderschap
  • Hoe inspireer en engageer jij je collega's, medewerkers en stakeholders zodat zij meestappen in jouw verhaal ?  Welke randvoorwaarden weet jij te creëren voor een cultuur van ontwikkeling en voortdurende verbetering ?   Hoe ga je om met "niet-weten" en chaos ? 
 • zodat er een levende leer- en samenwerkingscultuur ontstaat
  • Hoe co-creeër je omgevingsvoorwaarden die organische groei en initiatief verwezenlijken ?  Hoe zorg je ervoor dat mensen het beste van zichzelf willen geven en eigenaarschap opnemen, op een gezonde manier ?  Welke partnerships kunnen jou daarin ondersteunen ?
    

Twee fundamenten

Om iedereen mee in het bad van de transformatie te krijgen én ervoor te zorgen dat het een continue proces is, zet je als "Leider in veandering"  in op

 1. het creëren van een transitieplatform”
  •  een team dat mee met jou de kar trekt én ervoor zorgt dat de veranderingen doelgericht en projectmatig aangepakt worden ; geapst en gericht communiceren,is essentieel.  Organisaties zijn conversaties.
    
 2. een “holding space”: 
  • ​​​​​​​ervoor zorgen dat er een klimaat van vertrouwen en veiligheid is waarin mensen en teams met goesting zich blijven ontwikkelen en nieuwe competenties aanleren. En durven experimenten. In en met je ecosysteem. Je organisatie een FutureFit Organisatie.  Een zebrabedrijf gericht op samenwerking én organische groei dat zich steeds weer weet uit te vinden.

Klaar om in te schrijven?

Vrijblijvend kennismaken? Geef een seintje.

Ik luister graag naar jouw verhaal, denk met jou mee en vertel eerlijk of ik jou kan helpen.

Bel +32 473 73 25 88 of