FlexVia | Ingrid Larik

Aanbod

Regelmatig geef ik workshops of lezingen, organiseer ik een paneldebat of cirkelgesprek, lanceer ik een coachtraject rond diverse aspecten van duurzame verandering (transformatie en transitie) als je onderneemt of samenwerkt met anderen. Soms met één of meerdere partners. Hier vind je een overzicht. Tot binnenkort!

Terug

FutureFit Leadership

20-21/03/2021
09:00
te bepalen in overleg

We leven in tijden van paradoxen en uitdagingen

Ja, we leven in complexe tijden, daarmee trappen we een open deur in. Verschillende fenomenen doen zich tegelijkertijd voor : er is de versnelde digitale transformatie, de vergrijzing, de War for Talent, de klimaatverandering, het versnipperde politieke landschap…en daar bovenop kregen we een wereldwijde pandemie die ons allen in een andere werkelijkheid heeft geduwd en ons dwingt om na te denken over onze toekomst, onze rol.   Het is een uitnodiging om onszelf en onze organisatie te herdenken.

Leren omgaan met  spanningen en conflicten,  met stress …hoort daar bij, net als leren omgaan met  angst en onzekerheid. Zoals het spreekwoord zegt:  “ Angst  is een slechte raadgever”. (Durven) surfen op de golven van de verandering is de kunst. Vanuit actieve hoop.

We (ik spreek van "we" omdat ik zowel alleen werk als in team - met de 2BeFutureFit alliantie) zetten daarbij voluit in op het  duurzaamheidsdenken (ecosystemisch) en -handelen: de 17 (internationale) duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, het  rapport van de OESO “Beyond growth: towards a new economic approach”….en  je organisatie daar intern op afstemmen. De juiste randvoorwaarden creëren,  "SDE's of sustainable development enablers" - (zoals Kees Klomp en Shinta Oosterwaal het noemen).

Wat wij geloven...

We geloven in de kracht van mensen en teams  en dat  #futurefit leiders de spil van verandering en transformatie zijn.  C-level en zaakvoerders en in bijzonder HRM hebben hier een strategische en voorbeeldrol te vervullen. Het zijn zij die

 • vanuit een sterk verhaal
 • de randvoorwaarden creëren om
 • de nodige stappen te zetten.

Zij kunnen een #transitieplatform creëren om hun organisatie in beweging te zetten en om iedereen mee in het bad van de transformatie te trekken. Uitnodigend.  Mensen hebben niet zozeer een afkeer van verandering, wel van onduidelijkheid, gebrek aan zingeving en willoos slachtoffer te zijn (makkelijk om je dan in de slachtofferrol te wentelen).

Met die traject – de tweedaagse is een kick-off – gaan we voluit voor een meer duurzame manier van verbinden en (samen)werken. Naar een FufureFit organisatie !

Aanpak

Wat er nodig is, is een nieuw type van verbindend leiderschap.  En nieuwe recepten om met de nieuwe uitdagingen aan de slag te gaan.

De kwaliteit van de interacties en van de dialoog is hier bepalend.  En dat vraagt  (toekomst)bewustzijn, durf en inlevingsvermogen.

“Amid increasing complexity, the journey toward a firm of the future requires multiple thresholds to be crossed, asking each of us  to be conscious, coureageous and compassionate leaders, leading from our heart while using our head” (Giles Hutchins in “Future Fit”)

“Holding space”  bv. is een belangrijke randvoorwaarde.  Zonder ‘veilige ruimte’ geen plek om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen – voor jezelf niet maar niet ook voor anderen.

We laten je dan ook proeven van een aantal  innovatieve manieren én de natuur om je denkkader en visie te verruimen, om de inbreng van alle belanghebbenden voluit te laten meespelen (participatie en co-creatie)… om tot een (transitie)plan van aanpak te komen.

Zodat jijzelf en de anderen klaar zijn voor de “Day after Tomorrow” (P. Hinssen)  en  om jouw organisaties te “re-inventen” (F. Laloux).Vanuit  Future Fit Leadership of wendbaar leiderschap.

Wat kan dit voor jou betekenen ?

De voordelen op een rijtje

 • Herbronnen met gelijkgestemden, op een plek in de natuur, even weg uit de vertrouwde omgeving, afstand nemen en je bewustzijnshorizon verruimen;
 • Ervaren wat participatieve methodieken, creatieve werkvormen  kunnen betekenen voor jou en je organisatie; zoals

 • 3D-mapping om tot een open dialoog te komen rond visie en purpose;

 • De kracht van stilte en de natuur om dilemma’s te onderzoeken;

 • Storytelling als opstap naar Storydoing

 • Kaders en modellen aangereikt krijgen om zowel het  grotere geheel te zien als concrete, kleine stappen te kunnen zetten

 • Inspirerende gesprekken tussendoor over welke 21ste eeuwse competenties en mindshifts nodig zijn om ook anderen  te kunnen inspireren en  adviseren;

 • Zicht krijgen op je eigen transformatieproces en verandertraject.  De rol die jij  wil vervullen in je organisatie, je bedrijf. Klopt dit met jouw “ikigai “ (zoals  de Japanners het noemen) ?

 • Een roadmap over hoe je daar zelf of met je (kern)team verder mee aan de slag kan.

​Doelgroep

Beslissingsnemers en interne changeprofessionals  (zaakvoerders, directieleden, leidinggevenden, HR managers  agile coaches…)  die interesse hebben in een integrale, duurzame en natuurlijke aanpak. 

Klaar om in te schrijven?

Vrijblijvend kennismaken? Geef een seintje.

Ik luister graag naar jouw verhaal, denk met jou mee en vertel eerlijk of ik jou kan helpen.

Bel +32 473 73 25 88 of