FlexVia | Ingrid Larik

Aanbod

Regelmatig geef ik workshops of lezingen, organiseer ik een paneldebat of cirkelgesprek, lanceer ik een coachtraject rond diverse aspecten van duurzame verandering (transformatie en transitie) als je onderneemt of samenwerkt met anderen. Soms met één of meerdere partners. Hier vind je een overzicht. Tot binnenkort!

Terug

UITGESTELD Conflicten zijn kansen | relationeel esperanto

23/03/2023
19:00
Antwerpen

Leven, werken, samenleven...klare communicatie

Hoe ga jij met spanningen om ?  Conflicten ?

Als organisatieadviseur en mediator sta ik vaak middenin één of meerdere spanningsvelden of word ik geconfronteerd met regelrechte conflictsituaties. Zeker als complexe uitdagingen samen aangepakt moeten worden, mensen moeten samenwerken met elkaar.  Het is dan de kunst om  - vanuit veiligheid en vertrouwen -  weer in dialoog of muliloog te gaan ( herstellen van dialoog, perspectieven opentrekken...).  Ik schreef daar samen met Sandra Peeters jaren geleden een korte handleiding voor HR-managers over. "Conflictbemiddeling op het werk."

De vaardigheden om met spanningen om te gaan, verschil te omarmen en helder te communiceren....preventief te werk te gaan, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.  In de familiale en vriendencontext. co-housingsituaties....of op school.  En dat is nu net wat mijn gastspreker en collega  - Lieve Willems -  al jàren doet. En ze ontwikkelde een boek-in-een-doosje waarin héél wat van de evidence-based  methodieken in verwerkt zitten (systeemdenken, contextuele gedachtengoed...)
 
Lieve brengt een boeiende en interactieve lezing/workshop, doorspekt met verhalen en concrete voorbeelden; Uit het leven gegrepen.  En trekt haar toehoorders als deelnemers meteen mee in het #relationeelesperanto bad en de #333reflex.  Echt #edutainment.  Een gepassioneerde vrouw waar je heel wat van opsteken.  Onlangs nog werd ze geïnterviewd op RaraRadio over haar visie en werk (deel 2 hier). Zo kan je al eens kennis maken. 
 

Leer:

 • beter communiceren met een klare relatietool;
 • conflict en crisis voorkomen, oplossen en herstellen;
 • eenvoudige relatiespelregels en -woordenschat hanteren;
 • beminnen, wonen, werken, opgroeien, opvoeden en leven in verschil, gelijkwaardigheid en wederkerigheid;
 • relatievaardig en samenredzaam worden;
 • plan- en veragderlast, burn-out, verloop, (online) pesten, psychische problemen...te verminderen.
   

Win samen:

 • tijd, geld, rust, houvast, energie, verbinding en welbevinden
 • voor - en met -  jong en oud
   

#verbindende communicatie #actionlearning #relationeelesperanto #samens #conflicthantering #klarecommunicatie #zinzoeker

 

Nieuwsgierig om meer te weten ?  Schrijf je dan nu in.

Klaar om in te schrijven?

Vrijblijvend kennismaken? Geef een seintje.

Ik luister graag naar jouw verhaal, denk met jou mee en vertel eerlijk of ik jou kan helpen.

Bel +32 473 73 25 88 of